Újabb mintegy 1500 SBC WiFi forró pont Amerikában

Milkovits Gábor, 2004. március 31. 21:21
Az amerikai SBC bejelentette, hogy WiFi forró pontok telepítését tervezi több ezer irodai szolgáltatásokat kínáló UPS és Mail Boxes Etc. üzletben.
A Freedom Link elnevezésű országos szolgáltatás révén a főleg vezető beosztású vállalati alkalmazottakból és üzletemberekből álló felhasználók laptopjuk, vagy PDA-juk segítségével a tárcsázós modemes hozzáférésnél 50-100-szor gyorsabb vezeték nélküli hálózati kapcsolat útján csatlakozhatnak a világhálóra vagy saját céges hálózatukra. A UPS és a Mail Boxes Etc. üzletei ideális helyszínek a WiFi alkalmazás számára, mivel ezekre a helyekre a fent említett felhasználói rétegek képviselői amúgy is gyakran betérnek olyan üzleti szolgáltatások kedvéért, mint például a nyomtatás, a fénymásolás, vagy a csomagszállítás. Az SBC azt tervezi, hogy a közeljövőben a Mail Boxes Etc. üzletlánc mintegy 1100 Amerikán kívüli, főleg európai fiókjára is kiterjeszti a Freedom Link WiFi szolgáltatást. A WiFi alkalmazás igénybevétele az Egyesült Államokban havidíjas előfizetéssel 20 dollárba kerül, egynapos használati díja pedig 8 dollár.

Az SBC Freedom Link szolgáltatása jelenleg főként repülőtereken, szállodákban, kongresszusi központokban és éttermekben vehető igénybe, ám a cég tervei szerint a következő 3 évben 6000 helyszínen, köztük a fent említett üzletekben, több mint 20 000 WiFi forró pont kialakítására kerül majd sor. Ezen kívül más szolgáltatókkal kötött roaming megállapodások révén szeretnék tovább bővíteni az alkalmazás hatókörét.