Februárban 30%-kal nőttek a félvezető-eladások

Milkovits Gábor, 2004. április 6. 08:57
Az iparág derűlátó várakozásainak megfelelően, 2004 februárjában mintegy 30,8%-kal nőttek a félvezető-eladások a tavalyi év hasonló időszakához képest.

 

 

 

A mostani növekedés 2000 októbere óta a legmagasabb ilyen egyéves összehasonlító adat. Az SIA félvezető-ipari szövetség szerint a kedvező folyamat a későbbiekben a globális csipeladásokban is megmutatkozik és az egész idei év folyamán kitart majd - habár az Egyesült Államokban és Japánban enyhe csökkenést tapasztaltak a területen, emiatt pedig februárban világszerte csak 0,2%-os volt a növekedés 2004 januárhoz képest. A vezeték nélküli alkalmazások, amelyek kétszámjegyű növekedést produkáltak 2003 végén, 2004 január-februárban kevésbé fogytak, ám az SIA úgy látja, hogy az eladások itt is hamarosan visszaállnak majd a növekedési pályára.

Az SIA azért is derűlátó, mivel míg februárban szinte kizárólag a félvezetők forgalma növekedett látványosan, addig a jelenlegi, még nem elemzett ciklusban és várhatóan az év egész hátralévő részében az összes technológiai piacon az összes nagyobb termékcsoport eladási mutatói emelkedni fognak.