Yahoo - leminősített részvénybesorolás

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 7. 09:33
Leminősítette a Yahoo internetes tartalomszolgáltató részvényét a Schwab SoundView elemzője, Jordan Rohan arra a vélekedésre, hogy túlértékelődött a vállalat részesedése a Yahoo Japan-ben, ami kockázatot jelent a Yahoo saját részvényére.

Rohan szerint nem tartható fenn a Yahoo Japan jelenlegi robbanásszerű drágulása. A Yahoo Japan értéke minden más internetes cégnél nagyobb a világon. A Yahoo 33,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Yahoo Japan-ben. Rohan arra számít ugyanakkor, hogy a Yahoo szerdán erős első negyedévi adatokat közöl, miután több kulcsfontosságú üzletágában jelentős javulásokat ért el. A Yahoo árfolyama hétfőn a New York-i értéktőzsdén 16 centtel 49,99 dollárra gyengült, napközben azonban 52 heti csúcson, 50,99 dolláron is állt.

A tavalyi utolsó negyedévi nyeresége 62 százalékkal emelkedett, részben egy sikeres vállalatfelvásárlás révén. A Yahoo a tavalyi utolsó három hónapban 75 millió dollár, részvényenként 11 cent adózott nyereséget ért el az egy évvel korábbi 46,2 millió dollár, részvényenként nyolc cent után. Az árbevétel a partnerekkel megosztott bevételekkel együtt 663,9 millió dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 285,8 millió dollár után. Az árbevétel növekedésében a legnagyobb szerepet a cég vonali hirdetési üzletága hozta, ennek bevétele 178 százalékkal 545,5 millió dollárra nőtt. A közölt eredmények megfeleltek az elemzők várakozásainak. Az idei első negyedévre a Yahoo 475-505 millió dollár árbevételre számít a megosztott bevételek nélkül.