Kis egyházak is csatlakozhatnak az eMagyarország pontokhoz

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 13. 09:26
Hamarosan kis egyházak és gyülekezetek is csatlakozhatnak az eMagyarország pontok hálózatához - tájékoztatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) az MTI-t.

Az informatikai együttműködés lehetőségeiről Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tárgyalt csütörtökön a kis egyházak és gyülekezetek képviselőivel. Az IHM lehetőséget biztosít átfogó megállapodás megkötésére a követelményrendszer teljesítését vállaló, valamennyi eurorégióban működő egyházi szervezet számára. Bármely egyházi intézmény önállóan is indulhat a minisztérium várhatóan a második félévben megjelenő újabb eMagyarország pályázatán - teszik hozzá.

A találkozón Kovács Kálmán az IHM céljának nevezte, hogy valamennyi magyar állampolgár élhessen az internet által nyújtott lehetőségekkel - áll a közleményben. Ezt a célt szolgálják az eMagyarország pontok, amelyek olyan, az egész országot lefedő hálózatot alkotnak, ahol ingyen vagy maximált áron, rendszeres nyitva tartással biztosítanak internet-hozzáférést valamennyi érdeklődő számára.

A kis egyházak és gyülekezetek örömmel fogadták az IHM kezdeményezését. A felek megállapodtak abban, hogy - a konkrét igények és lehetőségek felmérése után - május elején tovább folytatják a megkezdett tárgyalásokat annak érdekében, hogy a kis egyházak és gyülekezetek még az idén csatlakozni tudjanak az eMagyarország pontok hálózatához.