A Flextronics svédországi munkahelyeket szüntet meg

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 13. 11:12
A Flextronics, a világ vezető elektronikai feldolgozó szolgáltatást végző cége a növekvő költségek és az erősödő verseny miatt 350 álláshelyet szüntet meg az idén Svédországban.

 

 

A Flextronics svédországi munkahelyein összesen 5 ezren dolgoznak, a leépítés főleg műszaki szakembereket érint. A cég svédországi szóvivője szerint a kereslet részéről támasztott szigorúbb feltételek kényszerítették ki a létszámcsökkentést. A Flextronics olyan világóriásoknak nyújt szolgáltatásokat, mint a Cisco Systems, az IBM, a Nokia, vagy a Hewlett-Packard.

 

A Flextronics International Kft. Magyarországon a 2003 márciusában végződött tavalyi üzleti évében 747 milliárd forint árbevételt ért el, ez több mint 30 százalékos növekedés az előző évhez képest.

 

Az elektronikus gyártási szolgáltatásokat kínáló cég folyamatosan technológiai fejlesztéseket végez. A társaság Tabon, Sárváron, Zalaegerszegen és Nyíregyházán összesen 150 ezer négyzetméter alapterületen 10 ezer alkalmazottal, nyomtatott áramkörű alaplapokat, nyomtatókat, mobiltelefonokat és más híradástechnikai készüléket, műanyag alkatrészeket gyárt.

 

A Szingapúrban bejegyzett Flextronics International megelőző évi árbevétele meghaladta a 13 milliárd dollárt, ebből a Magyarországon elért bevétel 3,2 milliárd dollár volt.