A Thomson bevétele csökkent az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 14. 09:00
A francia Thomson elektronikai vállalatnál, a világon a nagyságra negyedik háztartási elektronikai gyártónál szerdán 1,86 milliárd eurós bevételt jelentettek az első negyedévről, kevesebbet az egy évvel korábbi 1,89 milliárdnál.

A csökkenésből 142 millió eurót a kedvezőtlen árfolyamváltozásoknak tulajdonítottak. A második negyedre 4-6 százalékos forgalomnövekedést jósoltak, árfolyamváltozások nélkül számolva. Az üzemi eredményre azt becsülték szerdán, hogy az azonos volt az egy évvel korábbival, de számokat nem közöltek.

A Thomson adózott eredménye tavaly 26 millió euró volt, elmaradva az elemzői előrejelzésektől és a 2002-es 373 millió eurós eredménytől. Az üzemi eredmény 508 millió euróra csökkent 718 millióról, a forgalom 8,46 milliárd euróra 10,19 milliárdról. - közölték. A tavalyi eredmények februári ismertetésekor az idei teljes évi forgalomban 4 százalékos növekedést vártak változatlan árfolyamokon, az üzemi eredményben pedig 40 százalékos emelkedést valószínűsítettek, a kínai vegyes vállalatuknak köszönhetően. Ezeket az előrejelzéseket szerdán megismételték.