Korlátozza üzleti híreinek ingyenes hozzáférhetőségét a Reuters

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 14. 09:22
Az év második felétől korlátozza bizonyos kategóriájú híreinek és információinak hozzáférhetőségét ingyenes internetes tartalomszolgáltatói portálokon a Reuters hírügynökség.

Susan Allsopp, a nemzetközi hír- és információszolgáltató csoport médiakapcsolatok osztályának vezetője kedden Londonban az MTI-nek úgy fogalmazott: a Reuters "változtatásokat eszközöl" az internetes felületeken hozzáférhető információ mennyiségében, de a lépés egyelőre csak a pénzügyi és üzleti hírekre vonatkozik. Ebben a kategóriában a szabad tartalomszolgáltatói felületeken a felhasználók csak szalagcímekhez és tömörített hírváltozatokhoz férhetnek majd hozzá; a teljes információért a Reuters saját előfizetői on-line felületét (Reuters.com) kell majd felkeresni. Allsopp szerint a módosítást még nem hajtották végre; erre várhatóan júniustól kerül sor.

A Reuters médiaosztályának vezetője a lépést azzal indokolta, hogy a cég igen erős a pénzügyi és üzleti információszolgáltatásban, amely világszerte közismert pontosságáról és függetlenségéről. A Reuters a lehető legtöbbet akarja kihozni ebből az értékéből, és úgy gondolja, hogy ennek legjobb helyszíne saját hírhonlapja, a Reuters.com - mondta Susan Allsop.