Ericsson-hét az egészséges életvitel jegyében

forrás Prim Online, 2004. április 21. 16:10
Az Ericsson Magyarország egy sajátos rendezvénysorozattal igazodott a WHO által létrehozott Egészséges Világnaphoz (ápr. 7): egy egész hetes programsorozattal hívta föl a dolgozók figyelmét az egészséges életmódra és életvitelre.

Az április elején megrendezett Feltöltődő Hét nevű programsorozattal az Ericssonnak többféle célja is volt: egyik oldalról tanácsokat és útjelzőket adott az egészséges életmódhoz, de célja volt az is, hogy a hosszú tél után egy kis tavaszi energiát és feltöltődést adjon a kollégáknak.

Az érdeklődők számos program közül válogathattak: voltak előadások az egészséges táplálkozásról, stresszkezelési tréning, fittségi állapotfelmérés tanácsadással és edzéstervvel, tai chi, reformételek, bioélelmiszerek, stb. Minden reggel és kora délután zöldségekből, joghutrokból és gabonapelyhekből álló uzsonna várta a dolgozókat. A programokon való részvétel térítésmentes volt.

Az Ericsson Magyarország hosszú távú stratégiájában az emberi erőforrásnak mindig is nagy szerepe volt. A budapesti székhelyű cég a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet dolgozóinak foglalkoztatási körülményeire. Fennállása óta vallja, hogy sikerei nem jöhettek volna létre a kiegyensúlyozott, széleskörű tudással rendelkező kollégák kitartó, állhatatos munkája nélkül.

A svéd anyavállalat szociális érzékenysége ötvözve a magyar mentalitással egy speciális miliőt eredményezett a magyarországi Ericssonnál. 2003-ban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Családbarát Munkahely Díjjal jutalmazta a vállalat széles alapokon nyugvó foglalkoztatási és jóléti csomagját.