Az EMC öt éve vezeti a tárolóeszköz-felügyeleti szoftverek piacát

forrás Prim Online, 2004. április 23. 11:11
Az EMC, az információtároló rendszerek, szoftverek, hálózatok és szolgáltatások vezető szállítója 2003-ban újra a világ vezető tárolóeszköz-felügyeleti szoftvergyártója lett. Ezen a stratégiailag fontos, folyamatosan növekvő területen öt egymást követő évben választották az EMC-t az első helyre, így 2004-ben az EMC a világ 10 vezető szoftvergyártója egyikévé válhat.

 

A Gartner Dataquest legfrissebb, a tárolóeszköz-felügyeleti szoftverek piacáról készített jelentése szerint az EMC vezeti az 5 milliárd dolláros szoftverpiacot 28,3 százalékos részesedésével, 10 százalékponttal megelőzve a második helyezett versenytárs szoftvergyártót. Az EMC vezető pozíciót szerzett a tárolószoftver-piac három leggyorsabban növekvő szegmensében, az SRM (tároló környezetekhez készült tárolófelügyeleti szoftver), az Adathelyreállítás, valamint a HSM (hierarchikus tárolóeszköz-felügyeleti szoftver) és Archiválás területeken.

 

A LEGATO, a Documentum és a VMware tevékenységéből származó bevételekkel együtt az EMC teljes szoftverlicenc bevétele 62 százalékkal nőtt 2004 első negyedévében, az előző év hasonló időszakához viszonyítva.