Környezetvédelmi minisztérium: új site a Carnationtől

forrás Prim Online, 2004. április 26. 10:36
A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által kiírt tender győzteseként a Carnation végezte a minisztériumi portál arculati tervezését és a teljes portálrendszer kivitelezésével járó feladatokat.
A korábbi, elsősorban statikus oldalakból álló kvvm.hu website-ot 2004. április 23-tól egy egyszerűen kezelhető, a sajtókapcsolatokért felelős munkatársak hatékonyabb munkáját elősegítő tartalommenedzsment rendszerrel támogatott, korszerű minisztériumi portál váltja fel.

A website megjelenésének kialakításakor a minisztérium arculati kézikönyve, logója volt az irányadó. A logóból továbbvezetett két - a természetre utaló zöld és a vizet jelképező kék - szín kapott meghatározó szerepet a website új arculatában.

A website-on megjelenő tartalmak több dimenzió (minisztériumi tevékenységi terület, a dokumentum típusa stb.) mentén kerültek kategorizálásra, így a felhasználót több, eltérő logikájú navigációs eszköz segíti a keresett információk megtalálásában.

A website tartalmi frissítését a Carnation kétnyelvű tartalommenedzsment-rendszere (CMS) támogatja. Az általános portálmodulok (hír- és dokumentumkezelő, fórum, eseménynaptár, linkgyűjtemény, szavazógép) mellett a minisztériumi website-on megtalálható egy pályázatkezelő rendszer, illetve a többlépcsős publikálási folyamatot szabályozó workflow menedzsment modul is.

A minisztérium szervezeti felépítését és vezetőit egy interaktív szervezeti ábra segítségével ismerheti meg az érdeklődő látogató.

A jogszabályok, pályázatok, programok, egyezmények illetve a minisztérium aktuális projektjei mellett a portálon megtalálhatóak az üvegzseb program keretében kötelezően közzéteendő belső költések és szerződések is.