Az Infineon 1 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 26. 11:05
A német Infineon chipgyártó 1 milliárd dolláros beruházással bővíti gyártókapacitását az Egyesült Államokban, richmondi telephelyén, mert erőteljes a processzorok (logikai áramkörök) és a memória-áramkörök iránti kereslet növekedése.
Az Infineon az első fázisban a DRAM (dynamic random access memory) memórialapkák gyártásához szükséges berendezéseket szereli fel. A gyártás 2005 elején indul, havi 25 ezer DRAM gyártásával, amelyeket 300 milliméteres szilícium korongokra metszenek - jelentősen csökkentve így a gyártási költségeket. A bővítési fázis végére a gyártókapacitás több mint megduplázódik a Virgina államban lévő üzemben. A dolgozók létszáma 800-ról 2500-ra emelkedik. A konszern jelenleg 200 milliméteres átmérőjű korongokat gyárt richmondi üzemében.

Az Infineon amerikai gyártóüzemének bővítése 2000-ben kezdődött, de a félvezetőágazat visszaesése miatt későbbre halasztották.

Az Infineon a további bővítést a piaci kereslet alakulásától teszi függővé. Az erős ingadozásra hajlamos félvezetőágazat több mint két évig tartó válság után most az élénkülés jeleit mutatja. Az Infineon arra számít, hogy az ipar forgalma világviszonylatban 22 százalékkal emelkedik az idén, és 2005-ben is még kis két számjegyű növekedés valószínű.