Monortel: teljes ADSL ellátottság, vezetékes SMS szolgáltatás

Kovács Attila, 2004. május 4. 13:36
Az UPC-tag Monor Telefon Társaság mai sajtótájékoztatóján Kollár Péter vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy a 29-es primer körzet JPE vezetékes szolgáltatója mostanra teljes szolgáltatási területére kiterjesztette az ADSL szolgáltatást.

Ezzel a Monortel körzete lett az első olyan szolgáltatási terület az országban, ahol az összes település számára maradéktalanul biztosított a szélessávú internet-hozzáférés lehetősége. Ugyanakkor a Monortel a vezetékes SMS szolgáltatást is elindította.

További információk: a fővonalak száma 72 ezer, az előfizetők száma 53 ezer, idén 5% a megcélzott ADSL előfizetők száma, a cég felkészült a munkáltatók által ingyenesen adható otthoni internet-előfizetésre is. A Monortel éves bevételeinek százalékos megoszlása: telefon 80%, kábeltévé 15%, internet 5%. A szélessávú internet (386-1500 kbájt/sec) legalacsonyabb havidíja bruttó 13 ezer forint. A tervek szerint jövő év végére 3500 ADSL előfizetővel számol a társaság. A Tele2 már felvette a kapcsolatot a Monortellel alternatív vezetékes szolgáltatás ügyében. A Monortel egyébként az UPC hálózatán a területén kívül is nyújt szolgáltatást, így pl. Budapesten több előfizetőnek.