Alakot ölt a Yahoo és a Lycos technológiai együttműködése

Milkovits Gábor, 2004. május 6. 22:22
Két nagy rivális internetes portál, a Yahoo és a Lycos még tavaly decemberben olyan Európára kiterjedő együttműködésben állapodott meg, amelynek keretében megosztják egymással chat- és gyors üzenetküldő technológiáikat.
A költségcsökkentő megállapodás keretében csütörtöktől kezdődően az elkövetkező 3 hónap során először a Yahoo mintegy egymilliónyi európai chatügyfele fog áttérni a Lycos platformjára, amelynek révén a platform felhasználóinak száma közel megduplázódik majd. Ezt követően a Lycos még az idén átveszi a Yahoo Instant Messenger gyors üzenetküldő technológiát, mint az egyetlen általuk ezentúl használatos ilyen típusú alkalmazást. A cégek állítása szerint az átállás zökkenőmentes lesz; az érintetteknek csupán a chathez használt becenevüket kell majd újra létrehozniuk, ám egyéb regisztrációs adataik változatlanul átkerülnek az új adatbázisba. A változás a Yahoo Europe brit, ír, német, francia, olasz és spanyol felhasználóit, illetve a Lycos Europe összes európai ügyfelét érinti.

A két internetes cég bejelentése szerint még további kölcsönösségen alapuló megállapodások várhatók a jövőben, ám sem ezek részleteiről, sem az intézkedésektől általuk várt költségmegtakarítás nagyságrendjéről nem árultak el közelebbit.