Pioneer Hi-Bred magyarországi SAP roll-out projekt

forrás Prim Online, 2004. május 18. 09:24
Az amerikai anyavállalatnál, valamint Franciaországban, Dél-Európában, Svájcban, Észak-Európában és Ausztriában már működik és bevált az a rendszer, amelyet a Pioneer-csoport magyarországi vállalatai is használatba vettek a UNITIS Rt. SAP üzletágának támogatásával.

A budaörsi informatikai vállalat legfőbb feladata volt a Pioneer-nál folyó roll-out projekt során a magyar specialitások, törvények megvalósítása a rendszerben, közvetítő és érdekérvényesítő szerep a magyar és az anyacég által biztosított belső tanácsadók között. A pénzügy területén a magyar törvények által szabályozott ÁFA könyvelés és riport biztosítása, az előleg kezelés és a pénztár modul bevezetése jelentett újdonságot az anyavállalatnál alkalmazott funkcionalitáshoz képest. A logisztika feladatok területén kihívást jelentett a mezőgazdasági vállalkozások sajátosságainak megfelelő bonyolult számlázási folyamat kialakítása, illetve a magyar törvények szerint a különböző számlázási bizonylatok megtervezése és a számlázási folyamatba építése.

"A UNITIS Rt. tanácsadóit olyan szakembereknek ismertük meg, akik nem félnek határozottan kiállni szakmai véleményük mellett, még akkor is, ha ez néhol - a projekt érdekében - a meglévő folyamatok átdolgozásával, optimalizálásával jár." - nyilatkozta Zsengellér István a Pioneer magyarországi gazdasági vezetője.

A roll-out projekt során egyedülálló feladat volt a vevői előlegek, illetve az értékesítési szezon közbeni ÁFA-mérték változásának kezelése. A roll-out projekt gördülékenysége nagy részben köszönhető annak, hogy a Pioneer átlátta a bevezetés jelentőségét, kiváló szakembereket sorakoztatott fel erre a feladatra és biztosította a menedzsment támogatását. "Bízom benne, hogy hasonló jellegű projektekben még sokszor bizonyíthatunk és tovább erősíthetjük elismert roll-out szakértői pozíciónkat a magyar piacon" - mondta Hajdu Péter, a UNITIS Rt. vezérigazgató-helyettese.