A HTCC több mint meghétszerezte nyereségét

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 18. 09:02
Az Egyesült Államokban bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) hétfőn 7,6 millió dolláros adózott eredményt jelentett az első negyedről, a tavaly első negyed 1,0 millió dollárja helyett.

Egyszeri tételek és árfolyamhatások nélkül az adózott eredmény 4,9 millió dollárra nőtt volna 4,6 millióról. A pénzforgalmi többlete (EBITDA) 9,7 millió dollár volt, ugyanannyi, mint egy évvel azelőtt. Az üzemi eredmény 6,7 millió dollárra csökkent 7,0 millióról. A társaság nettó bevétele 15,5 millió dollárra nőtt 15,0 millióról. Az eredményeket az első negyedben 3,7 millió dollárnyi nettó árfolyamnyereség segítette a forint erősödése miatt mind az euróhoz, mind a dollárral szemben. A tavalyi első negyedben 3,3 millió dolláros árfolyamvesztesége volt a vállalatnak.

A HTCC telefon, ISDN, internet és más távközlési szolgáltatásokat nyújt Magyarországon. A társaság közel 194 ezer telefonvonalat üzemeltet, több mint 668 ezer embert szolgál ki magyarországi leányvállalata, a Hungarotel Rt. révén, amelynek 25 éves távközlési koncessziója van a magyar államtól öt körzetre,

Nógrád, Békéscsaba, Orosháza, Pápa, Sárvár régióra. A holland KPN N.V. távközlési vállalat május elején jelentette be, hogy elvi megállapodásra jutott magyarországi távközlési üzletágának eladásáról a HTCC-nek. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogja össze. A tranzakció várhatóan az év végén zárul le.

A HTCC hétfőn, a New York-i kereskedés kezdete után fél órával 9,35 dolláron állt, 0,02 centtel, 0,21 százalékkal olcsóbban a pénteki zárónál. Hétfőn 9,50 dolláron nyitott. A HTCC pénteken 9,37 dolláron zárt a New York-i AMEX tőzsdén, 3 centtel, azaz 0,32 százalékkal olcsóbban, mint csütörtökön. Ötvenkét héten belül 11,55-8,40 dollár között alakult.