Három év óta először nyereséges a Marconi

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 19. 09:10
A távközlési berendezéseket gyártó brit Marconi három év óta először jelentett nyereséget a márciussal végződött üzleti év utolsó negyedében, ami azt jelenti, hogy a társaság túljutott a mélyponton és a jövőben ismét nyereséget tud felmutatni - jelentette ki az éves eredmények ismertetésekor Mike Parton vezérigazgató.
A negyedik negyedévben 16 millió fontsterling volt az adózott eredmény, egy évvel korábban 45 millióra rúgott a veszteség. Az árbevétel hat százalékkal nőtt a negyedik negyedévben az előző negyedévhez képest, de alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban. Az üzemi eredmény 8 millió fontsterling volt.

A márciussal végződött üzleti év egészében 62 millió fontsterlingre csökkent a működési veszteség a rendkívüli tételek és az arculatérték-leírás előtt, míg egy évvel korábban még 308 millió fontsterling volt a veszteség. Az év egészében 20 százalékkal 1,82 milliárd fontsterlingre csökkent az árbevétel.

Az idei üzleti év első negyedében arra számít a társaság, hogy az árbevétel nagyjából azonos lesz az egy évvel korábbival, és 342 millió fontsterling körül alakul, az év hátralevő részében egy számjegyű növekedés várható az árbevételben.

A Marconi kedden a kora délutáni órákban 570 penny volt a londoni értéktőzsdén, 1,6 százalékkal magasabb a hétfői 561 pennys zárónál. Kedden 568 pennyn nyitott, január óta 3,69 százalékkal lett olcsóbb - 744,97-520,00 penny között mozgott -, egy év alatt 857,98 százalékkal drágult.