Interaktív telerádiós szolgáltatás - InfoRádió, Pannon GSM

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 24. 08:42
Telerádiós szolgáltatást indított az InfoRádió és a Pannon GSM. A szolgáltatás lényege, hogy normál hívás díjáért a kialakított menürendszerben hallgathatók az InfoRádió különböző szolgáltatásai, egyebek között az élőadás, a legutóbbi hírblokk, a közlekedési információ, az időjárás-jelentés, a sporthírek, a gazdasági információk.
Módos Márton, az InfoRádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője nem tudott konkrét összeget mondani az MTI érdeklődésére arra vonatkozóan, hogy mekkora összeget fektetettek be a szolgáltatás indításába. Elmondta: a szolgáltatás ötletét az InfoRádió adta, amelynek kommunikációs partnere évek óta a Pannon GSM. A mobiltelefon-szolgáltató leányvállalata biztosítja a technikai hátteret, a technológiát, a Pannon GSM pedig fejlesztést valósított meg az on-line hallgatás technikai feltételeinek megteremtéséhez.

Krecz Tibor, a Pannon GSM illetékese elmondta, hogy az applikációhoz szükséges technika rendelkezésre állt, a korábbi befektetéssel létrejött technikai megoldásra építették rá a mostani szolgáltatást.