USA - 28,1 százalékkal bővült az internetes kereskedelem

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 24. 09:08
Az Egyesült Államokban az első negyedévben 15,515 milliárd dollár volt az interneten bonyolított kiskereskedelem értéke, szezonális okból 11,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi utolsó negyedben, de 28,1 százalékkal nagyobb, mint tavaly az első negyedben - jelentették az amerikai kereskedelmi minisztériumban.
A tavalyihoz mért gyors növekedés egyszerre jelzi az amerikai gazdaság fellendülését és az elektronikus megoldások növekvő népszerűségét. Az első negyedévben a teljes amerikai kiskereskedelmi forgalom értékének 1,9 százaléka bonyolódott az interneten, 1999-ben, az adatgyűjtés első évében 0,7 százalékos volt ez az arány. Az első negyedben az amerikai kiskereskedelem teljes értéke, 834,83 milliárd dollár, 8,5 százalékkal kisebb volt, mint a tavalyi utolsó negyedben, és 8,8 százalékkal nagyobb, mint a tavalyi első negyedben.

Az internetes kereskedelem felmérésekor az amerikai kereskedelmi minisztérium nem számítja be a kulturális és egyéb eseményekre árusított jegyek, az utazási szolgáltatások, a pénzügyi szolgáltatások és a pornográfia generálta forgalmat.