Vodafone: Spanyolországban és Olaszországban megkezdte 3G készülékeinek értékesítését

MTI Sajtóadatbank, 2004. május 26. 11:00
A brit Vodafone Group Plc bejelentette, hogy megkezdte harmadik generációs (3G) videotelefonjainak értékesítését az Európában kulcsfontosságúnak tartott spanyol és olasz piacon.
A Vodafone-nál elmondták, hogy az új telefonok fejlett videoklip-szolgáltatásokat és új tartalmakat is kínálnak.

A Vodafone május elején korlátozott formában már megkezdte 3G készülékeinek németországi és portugáliai terjesztését; bár tervei között az teljes körű európai megjelenés csak ősszel szerepelt: ekkorra már azt várják, hogy készülékek "milliói" kerülnek a boltokba.

A Vodafone Espana most azt közölte, hogy az UMTS szolgáltatásokat Spanyolország 22 legnagyobb városában kínálják.

A versenytárs Telefónica Moviles, amely hétfőn indította meg harmadik generációs szolgáltatását, kezdetben csak Madridban és Barcelonában jelenik meg.

A Vodafone harmadik generációs szolgáltatásai elsőként a Samsung Z105 készüléken keresztül, majd a Sony Ericsson Z1010-esének segítségével lesznek elérhetőek. A Samsung szóban forgó mobiltelefonjának ára jelenleg 599 euró.

A Vodafone bejelentette azt is, hogy 3G előfizetői hét európai országban - Portugáliában, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Görögországban -, valamint Japánban rendelkeznek majd roamingolási lehetőséggel.

A Vodafone korábban EBITDA-eredményének 13 százalékos, 12,64 milliárd fontra (22,82 milliárd dollárra) történt emelkedéséről, illetve bevételének 10 százalékos, 33,56 milliárd fontra való növekedéséről számolt be, ám eredményei mégis csalódást keltettek a piacon, mert a befektetők azt remélték, előrejelzését is javítani fogja.