MFG/PRO vállalatirányítási rendszer a Johnson Controls Automotive Magyarországnál

forrás Prim Online, 2004. május 26. 18:07
A KFKI Csoporthoz tartozó KFKI Isys Informatikai Kft. 2004 májusában teljes körű MFG/PRO vállalatirányítási rendszer bevezetéséről kötött szerződést az autóalkatrészeket gyártó Johnson Controls Automotive Magyarország Kft.-vel.
A Johnson Controls szándéka meglévő rendszerének lecserélésével, hogy vállalati funkcióit teljes körűen szabályozza. Ennek megfelelően bevezetésre kerülnek a gyártási, logisztikai és pénzügyi modulok. A vállalat részéről elvárás volt, hogy a kiválasztásra kerülő rendszer jól tudja kezelni az autóipari és azon belül az autóalkatrész-gyártási sajátosságokat és a rendszer megfelelően illeszkedjen az ISO TS 16949:2002 autóipari minőségügyi szabványhoz.

A bevezetésre kerülő MFG/PRO rendszer az alapfolyamatok támogatása mellett kibővül a rendszer integráns részeként működő QAD-DS vezetői információs rendszerrel is. Az OLAP eszköz hatékony támogatást nyújt a vezetői elemzések mellett a logisztikai és gyártási folyamatokban közvetlen adatelemzések végrehajtására – lehetőség nyílik például selejtelemzésekre vagy a munkavégzők egyéni teljesítményének mérésére.

Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer bevezetése várhatóan októberig fog tartani. Az amerikai vállalat evvel megvalósítani látszik azon célját, miszerint egységes informatikai rendszert alakítson ki európai leányvállalatainál.