Az USA legnagyobb kábelszolgáltatója telefonszolgáltatást indít

Kiss Ádám Zoltán, 2004. május 26. 22:10
Komoly átrendeződés elé néz az amerikai telefonpiac, mivel a legnagyobb országos kábelszolgáltató bejelentette, hogy 2006-tól a hálózatába tartozó 40 millió háztartásban telefonszolgáltatást indít.
A cég jelenleg 21 millió háztartással áll szerződésben tv-csatornák biztosítására, a többi helyen internet-hozzáférést nyújtanak. A Comcast tervei szerint 2005-ben kezdik meg a telefon-előfizetések bevezetését, és az év végére akár előfizetőik 95 százalékánál már telefonvonalként is működhet a meglevő kapcsolat. A teljes lefedettséget 40 millió végponttal 2006-ra tervezik.

A vállalat szintén bejelentette Michael Armstrong elnökségi tag távozását, akit Brian Roberts vált fel. Armstrong még 2002-ben csatlakozott a Comcasthoz, amikor a vállalat felvásárolta az AT&T szélessávú internetes üzletágát. Az AT&T részleggel a Comcast 1,2 millió hagyományos vonalat is átvett, ezeken már most is elérhető a telefonszolgáltatás. A most kiépítendő telefonrendszer internet alapú hangátvitelen, VoIP protokollon keresztül fog működni.