Nyílt forráskódúvá válik a BEA WebLogic Workshop

forrás Prim Online, 2004. május 27. 11:08
A BEA Systems május 24-27 között megrendezett BEA eWorld 2004 konferenciáján bejelentette, "Beehive" néven projektet indít a BEA WebLogic Workshop alkalmazás-keretrendszer számos elemének nyílt forráskódúvá tételére - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A "Beehive projekt" az iparág első olyan nyílt forráskódú rendszeralapja lesz, amelyen szolgáltatás-orientált architektúrák és Enterprise Java-alapú alkalmazások építhetők ki. A projekttel a BEA a Java-alapú fejlesztés folyamatának egyszerűsítését, valamint a felhasználói kör kiszélesítését kívánja elérni.

A"Beehive projekt" alapját a BEA WebLogic Workshopban is megtalálható technológia képezi - a Java készítését lehetővé tévő keretrendszer webszolgáltatásokat, annotációs és kontroll-eljárásokat, valamint a Java Page Flow technológiát is beleértve -, mely utóbbi segítségével a fejlesztők könnyen definiálhatják és megtekinthetik a különböző komponensekalkalmazások közötti, egyik oldalról a másikra történő átmeneteket. Nagymértékben kihasználja a WebLogic Workshop kontrolleszközeit, valamint a "fogd és vidd" (drag-and-drop) technológián alapuló újrahasznosítható, meta-adatok által vezérelt, a BEA és más gyártók szoftverplatformjaiba könnyen integrálható szoftverkomponenseket.