Eldobható e-mail cím - 24 órás elérhetőség

forrás Prim Online, 2004. május 28. 12:27
Az Internet Fejlesztési Alapítvány (INFA) Magyarországon ingyenes szolgáltatást indított a spamellenes küzdelem égisze alatt.
Az INFA szolgáltatásának bárki számára elérhető elnevezése "eldobható e-mail cím", amely igénybe vehető a http://www.infa.hu címen.

Az "eldobható" e-mail cím szolgáltatás lényege, hogy megakadályozza a különféle weblapokon kitöltött regisztrációkban megadott e-mail címek későbbi spammelését, mivel az ott megadott elérhetőség 24 órán belül megszűnik. Ennek hasznát azok érezhetik igazán, akik gyakran regisztrálnak egy-egy olyan szolgáltatás keretében, amely napi rutinjukhoz elengedhetetlen, ugyanakkor nem bíznak meg száz százalékig a másik oldal adatkezelési elveiben.

Működését tekintve az "eldobható" e-mail cím lényegében egy e-mail továbbító rendszer, amely regisztrálótól bekér egy már használatban lévő, saját elektronikus levélcímet, az eredeti e-mail cím betűinek véletlenszerű (random) csoportosításával a rendszer generál egy 24 órás elérhetőséget. Az erre a címre érkező leveleket a rendszer 24 órán keresztül továbbítja a felhasználó állandó postafiókjába, szűrés nélkül. Az INFA nem készít nyilvántartást a megadott, a továbbítás célját jelentő valós e-mail címekről.

24 óra lejárta után az automatikusan generált e-mail címek törlődnek a rendszerből és az átirányítás megszűnik, így amennyiben a későbbiekben az "eldobható" címet valaki etikátlan (vírusküldés, spam) célokra használná fel, arról az a felhasználóhoz nem jut el, a küldőhöz a levél "az e-mail cím nem létezik" üzenettel automatikusan "visszapattan".


A szolgáltatás direkt elérhetősége: http://email.infa.hu/