Az idén 10 ezer IP-telefont ad el a Cisco Magyarország

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 1. 09:30
A Cisco Systems Magyarország 2003 végig 10 ezer IP-telefon adott el, és az idén is ugyanennyi értékesítését tervezi - közölte Budafoki Róbert, a társaság ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Az amerikai Cisco Systems 20 éves születésnapja alkalmából tartott eseményen az ügyvezető elmondta, hogy a vállalatok 60-70 százaléka IP-telefont telepít új beruházás esetén.

Budafoki Róbert korábban úgy nyilatkozott, hogy az idén mintegy 10 millió dollárért adnak el Magyarországon IP-telefont, ami körülbelül a kétszerese az egy évvel korábbinak.

A Cisco System Magyarország az elmúlt 3 évben évente megduplázta az eladott készülékek száma.

A becslések szerint a Cicso mellett más cégek 3-5 ezer IP-telefont értékesítettek Magyarországon.

Az előrejelzések szerint a magyarországi fejlődés töretlen lesz, s 2005-ben 20 millió dollárért, 2006-ban pedig már 40 millió dollárért adnak el IP-telefont.

Magyarországon a teljes telefon-alközponti piac az idén az előrejelzések szerint eléri a 75-80 millió dollárt, amin belül a következő években az IP-telefon fokozatosan egyre nagyobb teret
nyer. Szakértői becslések szerint 2006-ban a 100 millió dollár körüli alközponti piac majdnem felét az IP-telefon részesedése teszi majd ki.

A szakértők szerint a piac azért is nőhet töretlenül, mert a közeljövőben csak az államigazgatásban több százezer telefont kell lecserélni modernebbre, s ez az IP-telefonpiac számára jelentős bővülést hozhat. Az IP-telefon egyik előnye például az, hogy egy megfelelő kóddal a hálózaton belül a világ bármelyik pontján személyre szabhatóan használható.