A D-Link 100 000 ADSL modemet szállít a Matávnak

forrás Prim Online, 2004. június 7. 13:45
A D-Link 100 000 ADSL modem szállítására kötött szerződést a Matávval. A februárban kiírt tender egyetlen győztese az elkövetkezendő egy évben egyedüli beszállítóként közreműködik a Matáv szolgáltatási területén az ADSL végpontok számának megduplázásában.
A szerződést a D-Link közép-kelet európai alelnöke, Klaus-Dieter Hesse, a magyarországi kereskedelmi képviselet vezetője, Élő András és a Matáv Beszerzési Igazgatóságának igazgatója, Werle Zoltán látta el kézjegyével. A szerződést egy évre kötötték, az első szállítás júniusban várható.

Internetpenetráció Magyarországon

A magyarországi Internet előfizetések száma a KSH 2004.I. negyedévi jelentése szerint meghaladta a 709.000-et. A 8%-os internetpenetráció alig ötöde a csehországinak és nem egészen hatoda a szomszédos szlovéniainak. Az ADSL előfizetők száma 143.000 (alig 20%-a az összes előfizetőnek), azonban a kapcsolódási lehetőség közül a legdinamikusabban ez a hozzáférési mód növekszik. Az idei év első negyedévében 25%-kal növekedett a DSL előfizetők száma, míg a modemes előfizetések csökkenésnek indultak. A tavalyi növekedési ütem fennmaradása esetén az ADSL előfizetések száma az elkövetkezendő évben megháromszorozódhat. A D-Link azon dolgozik együttműködésben a Matávval, hogy kapcsolatot építhessen minden magyarországi lakos és a világ között.