Lezárult a második Coedu Tudásháló verseny

forrás Prim Online, 2004. június 7. 17:35
2004. június 4-én a Millenáris Park D. épületében megtartott eredményhirdetéssel és díjátadó gálával zárul le az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. által közösen megrendezett második Coedu Tudásháló verseny. A gálára a 7 kategória-győztes és az abszolút győztes csapat tagjai nyertek meghívást.
A Coedu Tudásháló verseny hivatalos végeredménye:

Európai integráció
Hét Lakat Alatt 62 pont

Idegen nyelvek
Stars 77 pont

Informatika
korelkák 66 pont

Környezetvédelem
Fény-űzők 76 pont

Országismeret
Remete 62 pont

Szabad művészetek
Határtalanok 86 pont / Abszolút győztes /

Egyéb
Sk8erboys and girls 66 pont

42 csapatnak sikerült értékelhető pályaművet feltöltenie a versenyzők számára biztosított szerverre, ezek után a szervezők által felkért szakmai zsűri - a Bírák - 2004. május 3-ig értékelték a beérkezett munkákat. A döntőbe a maximális pontérték 50%-át elért pályázatok kerültet, így 22 csapat jutott tovább.

A döntőbe jutott pályamunkákat 2004. május 3-tól 2004. május 24-ig a verseny honlapján keresztül nyilvános tesztelésnek vetették alá a szervezők. Ebben az időszakban bárki megnézhette és használhatta a legjobb pályamunkákat. A látogatottságra és a valós felhasználásra vonatkozó adatok alapján a pályázatok többletpontokat kaptak és ez alapján született meg a végeredmény.

A gálán a védnökök képviseletében Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság ügyvezető igazgatója köszöntötte a versenyzőket, beszédében kiemelve, annak a szemléletnek a fontosságát miszerint az infokommunikációs eszközöket a versenyzők helyesen használták, a számítógép ugyanis nem lehet célja, pusztán eszköze a tudásmegszerzésnek és a tanulásnak. A Bírák képviseletében Szalay Sándor, az Informatika és Számítástechnika Tanárok Egyesületének vezetője beszámolt a Bírák munkájáról, az értékelésnél figyelembevett szempontokról az értékelésnél tapasztalt buktatókról és a legügyesebb megoldásokról. Hangsúlyozta továbbá, mennyire fontosnak tartja, hogy ezen a versenyen határon túli diákok is elindulhattak, és szerepeltek is nagy számban.

A győztes csapatok minden tagja egy értékes mp3-as discman-nel, egy olimpikonok által dedikált Sport2003 albummal (a GYISM felajánlásában) valamint a Fókusz Online Könyváruház 3000-5000 Forintos kuponjaival lett gazdagabb. A díjátadó után a szervezők a Millenáris Park C épületének teraszán vendégelték meg a résztvevőket egy uzsonnára. Mint az egyik győztes csapat kapitánya elmondta, nagy öröm volt számukra végre egy olyan internetes-versenyen elindulni és részt venni, ahol a munka végeztével a megígért nyereményeket is átvehetik. Az egyik csapat felnőtt vezetője a helyszínen köszönte meg a szervezőknek, hogy ismét részt vehettek egy nagyon jól szervezett, színvonalas versenyen.

A verseny döntőjébe jutott tananyagok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek mindenki számára az interneten keresztül 2004 végéig, a verseny honlapján (www.verseny.coedu.hu).

Emlékeztetőül: a 2003-2004-es tanévben meghirdetett Coedu Tudásháló versenyre 145 csapat, közel 900 diák és felnőtt segítő jelentkezett 226 településről határainkon innen és túl. A megmérettetésre a nevezés ingyenes volt. A szervezők meglepetésére az Egyesült Államokból és a környező országokból is nagy számban jelentkeztek csapatok elektronikus erőpróbára. Összesen 198 iskola diákjai és pedagógusai vágtak bele ebbe a versenybe; érdekesség, hogy 3 olyan csapat is indult, amely tagjainak nem azonos az anyanyelve.

A verseny fővédnöke Gyurcsány Ferenc Gyermek-, Ifjúsági és Sportminiszter, védnöke Dr. Bakonyi Péter, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke.