Újabb nagy értékű HP adomány a középiskoláknak

forrás Prim Online, 2004. június 8. 18:23
A HP Magyarország évek óta kiemelkedő mértékben támogatja a hazai oktatásügyet. A vállalat eddigi hagyományainak megfelelően a közép- és felsőfokú iskolákat segíti, ugyanakkor a kutató-fejlesztő intézményekkel is szoros kapcsolatot alakított ki, s azokat számos együttműködési forma révén folyamatosan fejleszti.
Az elmúlt nyolc évben a HP Magyarország pályázat útján biztosított korszerű eszközöket - nagy teljesítményű szervereket és PC-ket - a hazai szakközépiskoláknak. Eddig több mint százhatvan iskola kapott mintegy 230 csúcstechnológiájú szervert és informatikai eszközt, összesen mintegy száztizenöt millió forint értékben. A vállalat minden évben kreatív feladatokra ír ki pályázatot, amely a tanulók ötletességére és számítástechnikai jártasságára épít.

A pályázatot idén az Európai Uniós csatlakozás szellemében hirdette meg a vállalat "Középiskolák az európai szellemiségért" címmel. A pályázat kiírásával a cég arra kívánta ösztönözni a középiskolákat, hogy gondolják végig, az Európai Uniós csatlakozás révén hogyan tudják diákjaikat aktívan bekapcsolni a középiskolai oktatás nemzetközi vérkeringésébe; Milyen módon tudnak még szélesebb kaput nyitni az informatika eszközein keresztül az Európai szellemiség megszerzéséhez; Milyen ötletek, esetleg már működő példák révén tudják a magyar kreativitás újabb jó példáját adni.

A HP első alkalommal 1996-ban hirdette meg a pályázatot, a legjobb pályázati munkával rendelkező középiskolák az akkori csúcstechnológiát képviselő 64 bites Alpha szervereket nyerhettek. A vállalat azóta az egyre professzionálisabbá váló középiskolai oktatás feltételrendszereihez igazodva minden évben más tartalommal invitálta közös gondolkodásra a 14 és 18 éves korosztályt, így nemcsak a diákok számítástechnikai ismereteinek bővítését, hanem a hazai szakközépiskolák számítógép-park korszerűsítését is célul tűzte ki.

A HP a középiskolai oktatás támogatás révén adományokkal segíti még a Junior Achievement alapítványt, a szekszárdi Garay-versenyt és a Középiskolai Matematikai Lapokat.