Indiai szoftverfejlesztőt vásárol a Flextronics

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 9. 09:18
A szingapúri Flextronics 226 millió dollárért megvásárolja az indiai Hughes Software Systems szoftverfejlesztő vállalat 55 százalékos tulajdonrészét, és nyilvános vételi ajánlatot tesz további 20 százalékra. Az 55 százalékos pakettet részvényenként 547 rúpiás árfolyamon vásárolja fel a DirecTV Group Inc. vállalattól. A Hughes Network Systems 34 százalékos pakettjét a News Corp. Tulajdonában lévő Fox Entertainment Group ellenőrzi. A Flextronics a világ legnagyobb elektronikai beszállító és összeszerelő vállalata.
Az indiai értékpapír piaci törvények szerint a Flextronics nyilvános vételi ajánlatot kell hogy tegyen egy további 20 százalékos pakettre nem kevesebb, mint 547 rúpiás árfolyamon, ami 82 millió dollár többletköltséget jelent majd számára a 226 millió dollár felett, tehát 308 millió dollárt ad ki a vállalat ellenőrzéséért.

A Hughes Softvare telekommunikációs vállalatok számára fejleszt szoftvereket. A 2004 márciusában zárt pénzügyi évet 3,6 milliárd rúpia forgalommal zárta. Az idén 25 százalékos növekedés várható. A Flextronics olyan nagy cégeknek szállít alkatrészeket mint a Sony Ericsson, a Hewlett-Packard vagy a Siemens.