Szabó Vilmos internetes eszközöket adott át egy kárpátaljai szórványiskolának

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 14. 10:55
Szélessávú internet-hozzáférést biztosító rendszert adott át szombaton Szolyván a helyi szórványmagyarság iskolájának Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal határon túli magyarok ügyeiért felelős politikai államtitkára.
A Kárpátaljai Református Egyház által fenntartott, 2002-ben alapított oktatási intézmény, amelyben magyar óvoda is működik, a most átadott műholdas adatátviteli rendszernek köszönhetően a következő tanévtől hozzájuthat azokhoz az adatbázisokhoz, amelyek a magyarországi iskolák rendelkezésére állnak.

Az oktatási anyagok mellett video- és hangfelvételek vételére is alkalmas berendezés ünnepélyes átadása során Szabó Vilmos hangsúlyozta, hogy a szélessávú internetes összeköttetéssel a szórványban élő kárpátaljai magyar iskolások számára is ablak nyílik a világra. A kárpátaljai magyarok ezáltal is érezhetik, hogy az anyaország az Európai Uniós csatlakozás után sem feledkezett meg róluk, hanem arra törekszik, hogy minél több kaput nyisson Kárpátalja felé - tette hozzá. Szabó reményét fejezte ki, hogy hamarosan sikerül visszaállítani a tavaly megszűnt kishatárforgalmat is Magyarország és Ukrajna között.