econet.hu: új akvizíciók

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 15. 12:05
Az econet.hu Rt. kizárólagos érdekeltségébe tartozó econet Invest Vagyonkezelő Kft. hétfőn megvásárolta az Externet Informatikai Szolgáltató Kft. 100 százalékos, 330 millió forint névértékű üzletrészét - közölte az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.
Az econet.hu Rt. ugyancsak hétfőn szerződést kötött a budapesti Sziget.hu Informatikai Rt. 70 százalékos részesedést biztosító részvénycsomagja megvásárlásáról. Az ügyletet 90 napon belül lezárják.

Az econet.hu a bejelentett akvizíciókról néhány napon belül részletesebb sajtóközleményt tesz közzé.

Az econet.hu Rt. a február 13-i gyorsjelentés szerint a 2003. évet 10,2 millió forint adózott eredménnyel zárta, ami 28,73 százalékkal több az előző évinél. A magyar számviteli szabvány (HAS) alapján készült, nem konszolidált, nem auditált, februárban közölt eredménykimutatás szerint a cég árbevétele csaknem a felére csökkent: 275,98 millió forint volt, szemben a 2002. évi 505,45 millió forinttal. A cég üzemi szinten az előző évi 4,5 millió forintos nyereség után 51,61 millió forintos veszteséget könyvelt el.

A gyorsjelentés szerint a társaság jövedelemtermelő-képességét az üzemi eredmény tükrözi reálisan, a csekély pozitív mérleg szerinti eredmény nagy mértékben egyszeri, rendkívüli tételeknek - tulajdonosok pénzátadásának - volt köszönhető, amelyek megismétlődésére semmilyen garancia sincs.