Microsoft-támogatás a Magyar Teleház Szövetségnek

forrás Prim Online, 2004. június 17. 14:10
A Microsoft Unlimited Potential program keretében a Microsoft Magyarország több ezer darab irodai és szerverszoftvert, valamint fejlesztői terméket adományoz a Magyar Teleház Szövetségnek. A támogatás révén több mint 300 magyarországi teleház technikai felszereltségét tudják korszerűsíteni.
A Microsoft Magyarország Kft. és a Magyar Teleház Szövetség 2004. május 26-án aláírták együttműködési megállapodásukat, melynek célja az információs társadalom magyarországi feltételrendszerének javítása, a teleházak informatika alkalmazási kultúrájának fejlesztése, az internethasználat széles körű elterjesztése és a Windows alapú megoldások megismertetése a szociálisan hátrányos helyzetű kisközösségek, felhasználók esélyegyenlőségének megteremtése érdekében.

A Microsoft Corporation Unlimited Potential (UP – Korlátlan Lehetőségek) nevű programja részeként a Microsoft Magyarország több százezer dollár értékű támogatási keretet nyert el az anyavállalattól a Magyar Teleház Szövetség megsegítésére. A támogatást a Microsoft hazai leányvállalata különböző termékek, illetve azokhoz kapcsolódó oktatás formájában bocsátja a teleházszövetség rendelkezésére.

A támogatási csomagban szerepel például több ezer darab Office Programcsomag, valamint több szerver szoftver és fejlesztő eszköz is, melyeket a Microsoft örökös, illetve korlátozott időtartamú használatra ad át a Magyar Teleház Szövetségnek.

Az megállapodás keretében a Microsoft a terméktámogatáson túl kötelezettséget vállalt arra is, hogy a teleházszövetség 60 munkatársa részére ingyenes gyakorlati képzést biztosít az átadott termékekhez és technológiákhoz kapcsolódóan, a munkatársak szakmai ismereteinek bővítése és szinten tartása céljából. Ezeken túlmenően a Microsoft lehetőséget biztosít a szövetség számára a termékekhez tartozó kézikönyvek kedvezményes áron történő megvásárlására.

A Magyarországon működő teleházak száma jelenleg 500-ra tehető, melyből 460 tagja a Magyar Teleház Szövetségnek, ezek közül kb. 300 egység fog részesülni a jelenlegi Microsoft-támogatásból. Ahhoz, hogy az egyes teleházak igénybe tudják venni a Microsoft által felajánlott szoftvereket, illetve részt tudjanak venni az ingyenes oktatáson, jelentkezniük kell a szövetségnél, és el kell fogadniuk a szövetség által megfogalmazott szerződéses feltételeket.