A Sharp megvásárolná a német Loewe 10 százalékos pakettjét

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 23. 09:20
Szárnyalni kezdett a német Loewe részvénye, miután a tőkepiacokon hírbe hozták a japán Sharp elektronikai konszernnel. Az értesülések szerint a Sharp érdeklődést tanúsít a Loewe megvásárlása iránt.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint a Sharp 10 százalékos pakett vásárlására készül. A lap szerint a Sharp a brit 3i tulajdonában lévő pakettet kívánja megvásárolni, amit az 1997 végén szerzett meg. A befektetés mellett a Loewe még 10-20 millió eurós nagyságrendű kölcsönre is számíthat a japán cégtől. Az S-DAX indexben jegyzett papír árfolyama a délelőtt folyamán 11,6 százalékkal 6,81 euróra szökött fel.

A Loewe szóvivője az értesüléseknek csak addig a mértékig adott hitelt, hogy tárgyalásokat folytatnak több lehetséges érdeklődővel is és ezeken a megbeszéléseken eredmények születtek. A cég részvényeseinek közgyűlésére június 23-án kerül sor, ahol részletes információk közzétételére lehet számítani.

A Loewe AG késve reagált a lapképernyők piacán kialakult trendre és ezzel okolható tavalyi vesztesége, ami elérte a 33 millió eurót. A Sharp által juttatandó kölcsön az idei veszteség kompenzálását szolgálná.