T-com lesz a Matávból?

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 24. 09:15
A Wirtschaftswoche weboldalának információja szerint a Deutsche Telekom főnöke, Kai-Uwe Ricke - a bejelentett konszernátalakítás keretében - a cég kelet-európai üzletágát is átalakítja: az új tervek szerint minden leánycéget a T-márkacsaládba integrálnának.
A mobiltársaságok után - amelyeket az idén mindenütt T-Mobile névre keresztelnek át külföldön is - a vezetékes részesedések is leadják régi nevüket, és a jövőben T-Com névre hallgatnak majd. A Wirtschaftswoche úgy tudja, hogy a Deutsche Telekom vezetése erről már tárgyalásokat kezdett Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában. A cégvezetés filozófiája, hogy a kelet-európai Telekom-részesedések teljes integrálása révén a Telekom helyzetét láthatóvá kell tenni, és ki kell építeni. Kai-Uwe Ricke a cég dolgozói előtt kijelentette: "a legerősebben növekvő integrált távközlési céggé akarunk válni Európában".

Az MTI érdeklődésére a Matávnál nem fűztek megjegyzést az értesüléshez.

A Deutsche Telekomnál szerdán egyébként bejelentették, hogy a T-Systems információstechnológiai részleg és a T-Com vezetékes szolgáltató részleg egy részéből új részleget szerveznek, amely kizárólag a vállalati ügyfelekkel foglalkozik majd. A T-Com továbbra is felelős lesz a magánügyfelekért, a T-System pedig megtartja a Deutsche Telekom vállalati ügyfelei közül a hatvan legnagyobbat.

A Deutsche Tekekom szerdán záráskor 14,00 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 2,10 százalékkal olcsóbb a keddi, 14,30 eurós zárónál. Szerdán 14,00 eurón is nyitott. Szerdán 2,44 százalékkal olcsóbb volt, mint az év elején - eddig 16,75-12,60 euró között alakult -, és 6,06 százalékkal drágább, mint egy éve.