A Vodafone ősszel Nagy-Britanniában is megkezdi 3G szolgáltatását

Milkovits Gábor, 2004. június 24. 18:38
Négy másik európai ország után, idén októbertől várhatóan Nagy-Britanniában is beindítja harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatását a Vodafone.
A mobilcég csak nemrég indította útjára 3G telefonos szolgáltatását Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában, a brit szigetországban pedig május óta kínál harmadik generációs adatkezelő kártyákat laptopokhoz. Ez utóbbiakkal egyébként több felhasználónak is kompatibilitási problémái vannak. A Vodafone brit 3G szolgáltatásával kapcsolatban egyelőre nem árult el pontos dátumot, valamint arról sem nyilatkozott, hogy az mely készülékekkel lesz majd igénybe vehető.

Eközben lemondott Darryl Green, a cég komoly gondokkal küzdő japán leányvállalatának igazgatója. A Vodafone KK nyeresége ugyanis egy év alatt 20%-kal esett vissza, a múlt hónapban pedig összesen csak 17.700 új előfizetőre sikerült szert tenniük a távol-keleti szigetországban. Egyelőre ottani 3G részlegük sem produkál látványos sikereket: jelenleg mintegy 200 ezer harmadik generációs ügyfelük van, szemben a versenytárs NTT DoCoMo 4 millió, illetve a KDDI 14 millió 3G előfizetőjével.