Medgyessy Péter felkereste a Magyar Technológiai Központot az USA-ban

forrás Prim Online, 2004. június 24. 21:35
Az USA-ban tartózkodó Medgyessy Péter miniszterelnök és kísérete 23-án látogatást tett az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által alapított, a magyar IT cégek amerikai piacra jutását támogató Magyar Technológiai Központban.

A központ vienna-i (Virgina) székhelyén a miniszterelnök találkozott a Központ munkatársaival valamint a szakmai munkát támogató amerikai szervezetek prominens képviselővel. A baráti hangulatú találkozón a HTEC (Hungarian Technology Center) munkájáról Suhajda Attila ügyvezető igazgató számolt be.

Az induláshoz kapcsolódóan Suhajda elmondta, első lépésként számos együttműködési megállapodás kötöttek olyan amerikai szervezetekkel és gazdasági társulásokkal, amelyek elősegítik majd a magyar IT cégek amerikai piaci sikereit. Bevált a kialakított működési modell, ezt bizonyítja az alig több, mint féléves HTEC eddigi tevékenysége. Ehhez az időszakhoz kötődik a minisztérium által kiírt és a HTEC által bonyolított első pályázati ütem sikeres befejezése is, melynek kereteiben 10 magyar IT vállalkozás kap anyagi támogatást és amerikai szakértői asszisztenciát az USA-ban való szakmai és gazdasági sikereinek megalapozásához.

Suhajda Attilát a HTEC megalapításához és elindításához kapcsolódó tevékenységének elismeréseként Neumann díjjal tüntette ki az IHM.

A HTEC tevékenységében a sikeres beindulást követően új szakasz kezdődik, nagyobb hangsúlyt kapnak más típusú feladatok, ezért vezetőváltás történik a HTEC élén. Az ügyvezetői posztot az elkövetkezendőkben Földesi István tölti be.