A Visa növeli az internetes fizetések biztonságát

MTI Sajtóadatbank, 2004. június 28. 09:19
A Visa hitelkártyacég jelszó bevezetésével kívánja biztonságosabbá tenni az internetes vásárlásokat. Az elkövetkező hetekben kezdik kínálni német bankok ügyfeleiknek a biztonságos internetes fizetési szolgáltatást.
-800A Visa becslése szerint az új megoldás 80 százalékkal csökkenti a csalás kockázatát. Az internetes csalások száma 19-szeresen haladja meg a hagyományos kártyás vásárlások során elkövetettekét.

Az új rendszerben a kártyatulajdonos tovább használhatja meglévő kártyáját, mindössze annyit kell tennie, hogy lead bankjának egy biztonsági jelszót. Internetes vásárlás esetén a kártyaszám és az érvényességi idő mellett a jelszót is meg kell adnia, és a bank csak ekkor teljesíti a fizetési megbízást. Az eljárás a kereskedőről a bankra terheli át a jótállás kötelezettségét.

A Visa 2600 bankkal tart fenn kapcsolatot Németországban, 2003 végén 8,9 millió Visa kártya volt ott forgalomban, ez 42 százalékos piaci részesedés, és így a MasterCard után a Visa a második szolgáltató Németországban.