Nemzetközi videotelefonos szolgáltatás Vodafone 3G-előfizetőinek

Milkovits Gábor, 2004. július 1. 20:10
Alig néhány héttel azután, hogy a Vodafone megkezdte első videotelefonálásra alkalmas készülékének, a Samsung Z 105-ösnek a forgalmazását, a mobilcég német leányvállalata beindította nemzetközi videotelefonos szolgáltatását.
Az új szolgáltatás először a Vodafone portugáliai, hollandiai, olaszországi és spanyolországi harmadik generációs UMTS hálózatán keresztül lesz elérhető az ezekbe az országokba látogató olyan német Vodafone 3G-előfizetők számára, akik rendelkeznek videotelefonálásra alkalmas készülékkel. Ezek köre a mobilszolgáltatónál a Sony Ericsson Z 1010-essel időközben immár kettőre bővült. A későbbiekben tervezik a videotelefonálással elérhető országok körének tengerentúli államokkal történő kiszélesítését is. A nemzetközi szolgáltatás a szeptemberig tartó bevezető időszakban a normál hanghívásokkal megegyező összegbe kerül, ami annyit jelent, hogy a szerencsés mobilosok ugyanannyiért továbbíthatnak magukról élő képeket a spanyol tengerpartról, vagy a portugáliai labdarúgó EB-ről, mintha csak hanggal kommunikálnának.

A kedvezményes díjszabás mindkét irányban, tehát a külföldről Németországba, illetve az onnan külföldre történő videotelefon-hívásokra egyaránt érvényes, olyan rendszerben, hogy mindig a külföldön tartózkodó fél fizeti az ottani szolgáltatónak a hívástovábbítási díjat, amely azonban szintén megegyezik a hanghívások nemzetközi továbbításának díjával. Ebből következően a Németországból videotelefonos hívást kezdeményező előfizetők csupán a helyi hanghívásnak megfelelő összeget kell, hogy kifizessék.