Csökkent az Antenna Hungária részesedése a Vodafone-ban

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 5. 09:40
Az Antenna Hungária (AH) Rt. tulajdonrésze a Vodafone Magyarország Rt. alaptőke-emelését követően tíz százalékra csökken a Vodafone Magyarország Rt.-ben - közölte az Antenna Hungária a BÉT honlapján.
A közlemény szerint a Vodafone Magyarország Rt. 2004. június 28-i közgyűlése 27,8 milliárd forintos alaptőke-emelést fogadott el új részvények zártkörű kibocsátásával. Az Antenna Hungária Rt. az alaptőke-emelés mellett szavazott, de abban nem vett részt, a részvényeket kizárólag a Vodafone International Holdings B.V. jegyezte le.

Az AH a mobilcég 1999. augusztus 13-ai megalapításakor 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a magyar Vodafone-ban. Az AH és a Magyar Posta Rt. opciós megállapodást kötött, amelynek értelmében az AH vételi joggal rendelkezett 5 százalékos részvénycsomagra, amelyet a 2001-ben lehívott, valamint megvásárolta a Magyar Posta Rt. további 5 százalékos részvénycsomagját, így 30 százalékos tulajdonossá vált.

Az AH részesedése 2001. óta 12,1 százalékra csökkent a Vodafone-ban az AH-részvétel nélkül lezajlott, a mobilcégben történt tőkeemelések következtében. A mostani tőkeemelés után az AH részesedése tovább csökkent, 10 százalékra mérséklődött a Vodafone-ban.