Cisco: CNAP diplomaosztó a Közgázon

Kovács Attila, 2004. július 6. 14:29
Július 6-án a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen tartották a Cisco Hálózati Akadémia Program (CNAP) végzős diákjainak diplomaátadó ünnepségét. Az ünnepélyes diplomaátadáson beszédet mondott Jambrik Mihály, az IHM közigazgatási államtitkára, Harnos Zsolt, a BKÁE rektorhelyettese és Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója.
Az ünnepségen az idén 23 oktatási intézmény szervezésében tartott kétéves (négyféléves) tanfolyamok zárásaként, az ország különböző területein végzett 450 főből 280 kapták meg bizonyítványukat, amely belépőként jogosít a CCNA (Certified Cisco Network Associate) vizsga és fokozat letételéhez. Elhangzott továbbá, hogy a 2004-2005-ös tanévben a diákok létszáma elérheti a 3000-et, illetve az, hogy a Cisco Magyarország eddig 220 millió forintot fordított a hazai CNA programra.

Mint ismeretes, Magyarországon jelenleg 74 lokális Cisco Hálózati Akadémia működik, ahol a diákok e-learning alapú, magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátíthatják el a legújabb informatikai, hálózati ismereteket. A Hálózati Akadémia olyan non-profit szakképzési program és hálózat, amely oktatási intézmények, vállalatok, a kormányzat és a Cisco Systems közötti együttműködés eredményeként jött létre, illetve működik. A Hálózati Akadémia programja számítógépes hálózatok építésére, tervezésére és karbantartására tanítja a diákokat. Felkészíti a diákokat a XXI. századra s egyúttal az internetes oktatás lehetőségeinek megtestesítője is. A programban részt vevő diákok összlétszáma meghaladja a 2300-at, az oktatóké a 230-at. A CNAP programkeretében az idei tanévben 20 oktatási intézményben újabb 450 diák fejezi be tanulmányait, közel 800 főre növelve az eddig végzett hallgatók összlétszámát.