Új szereplők is érdeklődnek a magyarországi UMTS/3G szolgáltatás iránt

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 7. 11:37
A három jelenlegi magyarországi GSM szolgáltató mellett "egynél több" olyan külföldi cég érdeklődik a magyarországi UMTS/3G licencek iránt, aki nem nyújt mobilszolgáltatást Magyarországon - mondta kedden az Econewsnak Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.
Kovács Kálmán a három jelenlegi szolgáltató melletti érdeklődőket nem nevezte meg. A miniszter elmondta, a kiírás előkészítése a terveknek megfelelően halad, augusztus vége előtt megjelenik a pályázat és még az idei évben megszületik a végeredmény is. A miniszter hozzátette, még idén be fog folyni a költségvetésbe az a 15,8 milliárd forint, amit a költségvetés készítésekor az UMTS licencek értékesítésére előirányoztak. A miniszter hozzátette, a licencek eladásából a költségvetésnek az elkövetkező években is lesz bevétele.

A korábbi elképzelések szerint 4 UMTS licencet értékesítenek. Jelenleg három GSM szolgáltató van Magyarországon, a Matáv csoport tulajdonában lévő T-Mobile Magyarország, a norvég Telenor tulajdonában lévő Pannon GSM és a Vodafone.