IHM: pályázat: "Informatikai eszközök látássérült emberek számára"

forrás Prim Online, 2004. július 7. 16:06
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatot hirdet "Informatikai eszközök látássérült emberek számára" címmel (pályázat jele: IHM-ITP-25). A pályázat célja a látássérült emberek információhoz jutási lehetőségeinek javítása informatikai eszközökkel.
A pályázók köre

Pályázhatnak azok a magánszemélyek, akik rendelkeznek:

a, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által kiállított tagsági igazolvánnyal vagy,

b, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által - az Országos Orvosszakértői Intézet szakvéleménye alapján - kiállított igazolással.

A 18. életévüket még be nem töltött, de 14 évnél idősebb látássérültek törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak.

Egy pályázó csak egyetlen pályázatot adhat be.

Látássérültségük fokától függően vakok és alig látó magánszemélyek a következő eszközökre pályázhatnak: szkennerre, képernyőfelolvasó, szövegdigitalizáló, illetve képernyőnagyító szoftverre pályázhatnak.

A középiskolában, illetve felsőoktatási intézményben tanulók - a Pályázati Útmutató mellékletét képező adatlapon meghatározott jellemzőkkel bíró - számítógépre is pályázhatnak.

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek:

a, a nem budapesti lakosú pályázók;
b, a középiskolákban, illetve a felsőoktatási intézményben tanulók;
c, a 30. évüket be nem töltött, munkahellyel nem rendelkező pályázók.

A fenti felsorolás egyben prioritást is jelöl. A további sorrendet tanulók esetén a tanulmányi átlag határozza meg, míg a munkahellyel nem rendelkezők esetében az egyedülállók, illetve a látássérült házastárssal élők részesülnek előnyben.

A pályázat beadásának módja és határideje

A pályázat beadási határideje: 2004. szeptember 10.
Regisztrációs díj: 1000 Ft

A pályázati feltételek, kitöltendő adatlapok és egyéb feltételek tekintetében a Pályázati Útmutató az irányadó. A pályázati adatlap és az útmutató a pályázat megjelenésének napjától letölthető az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról (http://www.ihm.hu), továbbá térítésmentesen beszerezhető az IHM ügyfélszolgálatán (1075 Budapest, Rottenbiller u. 32., munkanapokon 8.00-18.00 óra között) és a regionális irodákban.

Pályázattal kapcsolatos felvilágosítás a helyi tarifával hívható 06-40-200-454-es telefonszámon kérhető.

A regionális irodák címei: