Számítógépes játéksziget a Szigeten

forrás Prim Online, 2004. július 8. 12:36

A Szigetben az a jó, hogy mindenki megtalálhatja az érdeklődésének
megfelelő elfoglaltságot. A hálózatban játszható számítógépes programok
hódolóinak a Senorg Rt. igyekszik kedvében járni.
A sziget nagy, színpadi rendezvényeit már a kezdetektől számos helyszín, szórakozási lehetőség színesítette. Idén a Senorg Rt. is próbál a látogatók kedvében járni. A logikai sátorban lehet sakkozni, go-t játszani, amőbázni és bridge-elni is. Itt házi versenyekre és kötetlen játékokra is egyformán van lehetőség.

A logikai sátortól nem messze felállítandó, légkondicionált irodakonténerben öt, egyenrangú hálózatba kötött, nagy teljesítményű Senorg Enterprise PC szolgálja majd a hálózatos játékok megszállottjainak örömét. Az IDG kiadóval közös szervezésben létrejött többjátékos megmérettetés három versenyszámban zajlik majd. A versenyeket FIFA 2005, Quake III., illetve Need for Speed kategóriában tartják, hogy minden stílus képviselői megtalálják az ízlésüknek megfelelő kihívást. Érdekessége az eseménynek, hogy a helyezettek a díjakon kívül automatikusan részvételt nyernek az EARTHQUAKE nevű országos versenyre, amely esemény egyben a világbajnokság selejtezője is. Aki pedig azt is megnyerné, az ingyen jut ki a Los Angelesi világbajnokságra, hogy a világ legjobbjaival mérkőzzön meg.

A lebonyolítás a két cég illetékesei szerint időpontkártyás rendszerben zajlik majd, fél órás összecsapásokban. Egy-egy nap egy-egy játéknak lesz szentelve, majd a következő nap a következő játéké, és ez ismétlődik háromnapos ciklusokban a fesztivál teljes ideje alatt. A szervező ígérete szerint a konténer 11-től egészen a késő éjszakai órákig nyitva lesz, a várhatóan tömeges igényhez igazodva, és a gépek megállás nélkül dolgoznak majd.