A Yahoo egy év alatt megduplázta nyereségét

Milkovits Gábor, 2004. július 8. 18:32
A Yahoo beszámolója szerint 112,5 millió dolláros nyereséget produkált az előző negyedévben, ami több, mint a kétszerese a 2003 azonos időszakában realizált 50,8 millió dolláros profitnak.
A cég elmúlt 3 havi összbevétele elérte a 609 millió dollárt, ezen a téren is majdnem megduplázva a tavaly ilyenkori 321 milliós eredményt. Bár az adatok megfelelnek a Yahoo előzetes várakozásainak, a befektetők nem voltak maradéktalanul elégedettek, amit az is jelez, hogy a cég papírjainak értéke 14%-ot esett vissza a hírre. Elemzők szerint a Wall Street az első negyedéves mutatókból kiindulva még erőteljesebb gyarapodásra számított, annak ellenére, hogy az ágazatban a második és harmadik negyedév teljesítménye általában alatta szokott maradni az első és negyedik három hónapos időszak növekedési ütemének.

A Yahoo vezetői ugyanakkor örülnek az eredményeknek és úgy vélik, hogy a cégnél minden jól működik. A társaság 2,46 és 2,54 milliárd dollár közötti összbevételt vár a teljes idei évben, ami némileg magasabb a három hónapja közölt 2,41 és 2,52 milliárd közötti várakozásnál.