Erősít az üzleti szoftverek piacán a Microsoft

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 13. 10:07
A német SAP meghiúsult átvételét követően a Microsoft fokozza erőfeszítéseit az üzleti szoftverek fejlesztése terén. Az elkövetkező évben 850 millió dollárt (685 millió euró)szándékozik fordítani kutatási-fejlesztési, valamint a Microsoft Business Solutions értékesítési programjainak a finanszírozására.
Június elején az Oracle ellen a PeopleSoft tervezett átvétele ügyében indított kartelleljárás keretében váratlanul kiderült, hogy Bill Gates 2003 őszén kísérletet tett a német SAP bekebelezésére. Hosszadalmas tárgyalásokat követően az idei év elején mindkét fél
lezárta az ügy aktáit.

A Microsoft Business Solutions (MBS) elnöke, Dough Burgum elismeri, hogy az MBS jelenleg veszteséggel dolgozik. "A dán Navison 2002-es átvételekor magasan jövedelmező volt. Ugyanez igaz az egy évvel korábban megvásárolt amerikai Great Plains szoftverfejlesztőre is." A Microsoft azonban nem elégedett meg a cégek további működtetésével. "Bővítettük termékpalettájukat és működésük földrajzi hatókörét. Mindez pénzbe került" - jelentette ki az elnök. Bízik azonban abban, hogy cége a 2005-ös pénzügyi évet nyereséggel zárja.

"Célunk a vezető szerep kivívása az üzleti szoftverek fejlesztésében, mégpedig a kis- és középvállalkozások piaci szegmensében" - jelentette ki Burgum.