Váltás a CHIP élén

forrás Prim Online, 2004. július 20. 08:00
A CHIP augusztusi számával Kocsis Kristóf megválik a Chip főszerkesztői székétől, feladatait egyelőre Horváth Annamária veszi át, aki az ugyancsak a Vogel Burda gondozásában megjelenő Computer panoráma főszerkesztője.
Kocsis Kristóf másfél évvel ezelőtt - amikor a korábbi stáb eltávozása után lényegében újra kellett alapítani a Vogel-lapokat - egy olvasmányosabb, kötetlenebb lap szerkesztését tűzte ki célul, és akkoriban ez volt az újjá alakult kiadó stratégiája is. Időközben a Vogel Burda lapindítással, lapvásárlással is bővítette portfólióját, és a Computer Panoráma mellett a Chipet a kiadó ismét szakmaibb cikkekkel szeretné megtölteni.

Kocsis Kristóf eredményes másfél év után vált, főszerkesztősége alatt, a Szonda Ipsos (utolsó félévekre átlagolt) adatai szerint - a versenytársak közül - a CHIP olvasottsága növekedett a legdinamikusabban, 17 százalékkal. A sorban következő magazin olvasóköre csak 9 százalékkal bővült, az azt követő versenytárs pedig 4 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

A jelenlegi átalakulás során kialakuló helyzetet nehéz megítélni, mindenesetre megerősödtek azok a vélekedések, amelyek tulajdonképpen a Computer Panoráma megvásárlása óta élnek, mégpedig az, hogy előbb-utóbb a két Vogel-Burdás informatikai magazin összeolvad. Hogy ezen hangoknak lesz-e igazuk, vagy éppenséggel elindul egy tematikus eltávolódás a magazinok tartalmában, azt majd az idő mutatja meg.