SMS-ek az önkormányzattól

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 20. 13:10
Míg Magyarországon sok helyütt még hagyományos formában sem tájékoztatják a lakosokat elég gyorsan a településüket érintő hírekről, addig Franciaországban ezt mobilon is megteszik a városatyák.
A gyönyörű francia tengerparti filmfesztivál-város, Cannes polgármesteri hivatala azt az ajánlatot tette lakosainak - adja hírül az egyik magyarországi mobiltelefon-szakfolyóirat -, hogy iratkozzanak fel a város honlapján az új információs szolgáltatásra. Ennek keretében mindenki SMS-ben értesülhet az őt érintő helyi eseményekről, változásokról.

Témákat is lehet választani: sport- és kulturális események, közérdekű kiadványok, adószabályok és más rendeletek, helyi fontos információk, változások a város vezetésében, hasznos tanácsok. Mindezek a tematikák természetesen együtt is megrendelhetők.

Akiknek nincs számítógépe, azoknak sem kell információ nélkül maradniuk. A polgármesteri hivatal postán elküld a helyi lakos részére egy űrlapot, amelyet ő a megfelelő helyre visszajuttat és így feliratkozhat ugyanerre az SMS-szolgáltatásra - olvasható a Mobilkorban.