Megháromszorozta eredményét a Logitech

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 26. 08:52
A számítógépegerek legnagyobb gyártója a világon, a Logitech több mint megháromszorozta 2004/05-ös pénzügyi éve első negyedének az eredményét, ami így 18,9 millió dollár lett. A javulás mértéke messze meghaladta az elemzői várakozásokat is.
Az értékesítési árbevétel a negyedév alatt 22 százalékkal 267 millió dollárra emelkedett. Az EBIT eredmény 175 százalékkal 21,6 millió dollárra szökött fel. Az idei teljes pénzügyi évre a Logitech tizenegy százalékos forgalomnövekedést és 15 százalékos üzemi eredményjavulást jelez előre. Az eredmény javulását magasabb árkategóriájú termékpaletta összeállításnak köszönheti a Logitech, ami bruttó haszonkulcsát 27,8 százalékról 34,1 százalékra növelte.

Az eredmény javulásához nagymértékben hozzájárultak a vezeték nélküli egerek, webkamerák, valamint játékvezérlők éves viszonylatban 32 százalékos kiskereskedelmi forgalom növekedése is. A Logitech forgalmának 80 százalékát a kiskereskedelmi értékesítések adják.

A Logitech első alkalommal tette közzé termékcsoportra lebontva forgalmi adatait a mostani, április-júniusi negyedévre vonatkozóan. Vezeték nélküli egereivel egyharmaddal több bevételt ért el mint hagyományos vezetékes egereivel. A webkamerák forgalma megduplázódott és már a cég árbevételének egy negyedét adja. Ezzel szemben az OEM szerződések keretében keletkező forgalom, valamint a számítógép gyártók számára azok neve alatt gyártott perifériák forgalma visszaesett és a teljes értékesítési árbevételnek már csak a 11 százalékát adta. Különösen a játékkonzolok vezérlő egységeinek forgalma csökkent nagy mértékben.