Boltba kerülés előtt az iTunes-on is megjelenhet a U2 új albuma

Milkovits Gábor, 2004. július 26. 19:42
Bono, a U2 énekese azt közölte a Daily Telegraph című lappal, hogy amennyiben felkerül az internetre a stúdióból eltűnt CD-jük anyaga, úgy ők azonnal megjelentetik új albumukat az Apple iTunes webodalán.
Az ír zenekar az új lemez CD formátumban történő hivatalos megjelenését csak novemberre tervezi. Az iTunes-al kapcsolatos ötlet azután merült fel, hogy ismeretlenek ellopták egy a U2 következő, Vertigo elnevezésű albumának egyes dalait, illetve azok munkaverzióit tartalmazó CD lemezt a felvételek helyszínéül szolgáló francia stúdióból.

Korábban ugyan a Metallica, a 50 Cent, vagy Eminem is előrébb hozták lemezeik piaci megjelentetését, miután a zenék megjelentek a fájlcserélő oldalakon; más előadók pedig közzétették már bizonyos számaikat az iTunes-on promóciós céllal, ám a U2 által fontolóra vett intézkedés mindeddig példa nélküli. Ha a zenekar valóban megteszi a lépést, úgy ez lesz az első eset, hogy egy ilyen közismert együttes az internetes kalózkodás elleni védekezésül egy webes áruházon keresztül, digitalizált formátumban hozza forgalomba legújabb lemezét, még a hivatalos megjelenés előtt.