Athén 2004: üzembe helyezték az Info 2004 rendszert

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 29. 09:35
Üzembe helyezték Athénban az Info 2004 rendszert, amely a játékok hivatalos hírszolgáltatása: az olimpiai színhelyeken, a fő sajtóközpontban és alközpontokban, a rádiós központban, a versenypályákon, az olimpiai faluban és a médiafaluban felállított számítógépeken ad tájékoztatást angol, francia és görög nyelven.
Az Info 2004 versenyeredményeket, híreket, gyorsnyilatkozatokat, a versenyzők biográfiáját, háttéranyagokat, rekordokat, közlekedési tájékoztatást és időjárásjelentést biztosít a felhasználóknak. A rendszer anyagait kétszázötven munkatársból álló gárda állítja össze, köztük sportszerkesztők, statisztikusok és egyes sportágak szakértői. A játékok története, statisztikai adatok és az elmúlt négy esztendő kiemelkedő versenyeinek eredményei máris megtalálhatók a számítógépeken, s folyik a sportolók életrajzi adatainak kiegészítése, összeállítása.

Az Info 2004 naponta mintegy nyolcvan időszerű hír közreadását tervezi az olimpiai család számára. Az írott és elektronikus sajtónak pedig szinte nélkülözhetetlen segítséget nyújt majd.