Sziget 2004 - 1 milliónál is több SMS az idén

MTI Sajtóadatbank, 2004. augusztus 9. 10:13
A Sziget Fesztiválon a tömegben eltévedt és a legújabb élményeikről beszámoló mobilosok sms-ezési kedvének növekedésére számít az idén a Pannon GSM. Nem mintha baj lenne az eligazító táblákkal, s nem is a fiatalok váltak tavaly óta szószátyárabbá, hanem olcsóbb lett az idén a szolgáltatás, s a zajban praktikusabb is a telefonálásnál.
Somlyai Dóra, a rendezvényt támogató Pannon GSM Távközlési Rt. vállalati kommunikációs igazgatója elmondta, hogy tavaly a Sziget Fesztivál 7 napja alatt Pannon GSM hálózatáról 542 ezer rövid szöveges üzenetet küldtek a szigetlakók, de a társaság reményei szerint az idén 1 milliónál is többet küldenek, mivel idén mintegy felére csökkent egy üzenet ára. Somlyai Dóra bízik abban is, hogy a hangos zene miatt egyszerűbbnek tűnő sms-ezésen kívül a tavalyinál többen próbálnak telefonálni is. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a Pannon GSM készült a fokozott sms- és telefon-forgalomra, ezért nem várható a vonalak túlterheltsége, noha ez a megelőző években előfordult.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy milyen ügyben izzanak leggyakrabban az éteri vonalak, de valószínűsíthető, hogy az esetek többségében az elvétett találkozóhelyek egyeztetése és a legjobb bulikkal kapcsolatos útbaigazítás a közlés tartalma. Emellett sokan telefonálnak a Szigeten kívülre is, s legtöbbször talán az ifjabb szigetlakók próbálják megnyugtatni otthon maradt szüleiket.